Tradíciók és modern orvoslás, szilárdság és rugalmasság, hűség és nyitottság. Amikor azt kérdezem tőle, hogy hogyan lehetséges az, hogy pályája kezdete óta ugyanabban a kórházban dolgozik, értetlenül néz vissza. „Mert hol kellene dolgoznom?” – kérdi a tekintete. És valóban, hiszen ő Magyarország egyik legnagyobb tradícióival rendelkező kórházának egyik rangos sebésze majd’ húsz éve.

Már orvostanhallgató korában is bejárt ide, érdekelte az orvoslás gyakorlati oldala. Többek között ezért mentőzött is éveken keresztül még szintén medikusként. Sok élményt és még több tapasztalatot jelentett az az időszak. A sürgősségi ellátásban töltött évek meghatározták szakmai irányultságát is, az egyetem elvégzése és a Spanyolországban töltött gyakorlatot követően azonnal a János kórházba került és eltökélten indult el a sebészi pályán.

Amikor szakmai előmeneteléről kérdezem, szerényen válaszol, és bár tudni lehet, hogy főorvosként az egyik legstabilabb szakembere a teamnek, mégis inkább arról beszél, hogy még ma is mennyit tanul idősebb kollégáitól.

Hogy miért lett orvos? Szülei még gyerekkorában – támogatni igyekezvén tanácstalanságában – egy pályaválasztási tanácsadóba vitték. Az ottani szakemberek az elvégeztetett tesztek, megfigyelések és beszélgetések alapján megállapították, hogy kiváló orvos válna belőle.

Igazuk lett. Az orvoslásnak az egyik legérzékenyebb területét is – a proktológiát – olyan empátiával és szakértelemmel végzi, hogy páciensei nemcsak a kórházban, hanem a budapesti és a külföldi magánrendelőben is mély bizalommal vannak iránta.

Családja és munkája – ez a két dolog élete nagy részét kitölti. Különlegesség, hogy családját is munkájának köszönheti. Felesége egy hétvégi ügyeletben került kórházba, épp az ő kezei közé. Azóta három csodás gyermekük van, két kisfiú és egy pici lány. Otthonuk zenétől – felesége professzionális muzsikus – és gyermekzsivajtól hangos…

Ami még belefér a mindennapokba, az egy kis sport – a fiatalon versenyszerűen űzött teniszezés, valamint a szakmai fejlődés állomásai – előadások és szakmai konferenciák.