BARRON LIGATÚRA

I-II-III. fokú aranyerek esetén egyaránt alkalmazható. Előnyben részesítjük a műtéttel szemben. Több év tapasztalata alapján kitűnő eljárás, az eredmény tartós.

A BEAVATKOZÁS LÉNYEGE

Az aranyér tövére egy speciális eszköz segítségével gumigyűrűt pattintunk. Ez elzárja a visszér-gomolyag vérellátását és a szövet elhal. A leszáradt maradvány a gumigyűrűvel együtt néhány nap múlva észrevétlenül leesik, spontán távozik általában az 5-7. napon. A helyén keletkezett kis seb kb. 2 hét alatt hegesedve gyógyul. A heg szerepe pozitív, mivel a meglazult nyálkahártyát szinte visszatapasztja a bél izomzatához. A kezeléseket általában 3 alkalommal végezzük két hetes időközönként.

A beavatkozás gyakorlatilag fájdalommentes, érzéstelenítést nem igényel, ugyanis a kezelt területen nem találhatók idegvégződések. A procedúra 1-2 percet vesz igénybe. Az első vizsgálatnál is használt minőségi végbéltükrön keresztül végezzük.

A kezeléseket követően néhány napig a megerőltető fizikai munka kerülendő, de a megszokott, mindennapi tevékenységek folytathatók. Előkészítés, beöntés, hashajtás nem szükséges. Utána sincs diétás megkötés.

AZ ELJÁRÁS ELŐNYEI

Gyors, fájdalmatlan, biztonságos, tartós hatású

Ritkán szükséges ismételni (ennek költségét 2 éven belül mi viseljük)

HATÉKONYSÁG

A Barron-féle gumigyűrű ligatura az aranyér kezelés második vonala. Ezt a technikát választjuk, ha az étrendváltoztatás, kúpok használata után vagy mellett még mindig fennállnak a zavaró panaszok. Sok szakértő szerint ez a módszer a leghatékonyabb nem műtéti módszer a belső aranyerek kezelésére. Ezzel mi is egyetértünk. A gyűrűzést minden esetben együtt alkalmazzuk az un. infravörös foto koagulátorral, ami még hatékonyabbá és biztonságosabbá teszi az eljárást. A ritka kiújulás esetén a kezelés ismételhető.

ESETLEGES SZÖVŐDMÉNYEK

Gyulladásos szövődmény szinte sohasem fordul elő. Fertőzésre hajlamos pácienseknél antibiotikum profilaxist alkalmazunk. Minimális vérzés, savós váladékozás előfordul, de ez a gyógyulást nem befolyásolja, annak velejárója. Nagyobb vérzés az irodalmi adatok szerint 1-2%-ban fordul elő. Tapasztalataink szerint 0,5% alatt fordul elő ez a szövődmény. Ennek elkerülése érdekében pácienseinket speciális kúppal látjuk el.