Gyakran teszik fel nekünk a kérdést, hogy miért nem javasoljuk az aranyér lézerrel történő eltávolítását?

Sajnos az aranyér betegségtől és annak kezelésétől való szorongás gyakran olyan erős a páciensekben, hogy előnyben részesítik a jól hangzó, ígéretes megoldásokat, szemben a statisztikai adatok mentén bizonyított végleges és szövődmény mentes megoldásokkal.

Ilyen kevéssé ajánlott megoldás a lézeres aranyér műtét.

Az orvosi lézer általában sok betegség esetén jól használható eljárás. A végbél visszértágulatainak gyógyításában azonban ésszerűtlenül nagy kockázatokkal és szövődményekkel jár. A tapasztalat az, hogy a lézeres műtétek után gyakoribb a hegesedés, végbélszűkület.

Ennek oka lehet a mélységében kontrollálhatatlan fénysugár. Valószínű ok még az, hogy az eszköz gyakran nem a leggyakorlottabb kézben van.

Helytelen indikáció és szakszerűtlen kivitelezés ugyanúgy állhat a szövődmények hátterében.

Minderre abból is következtethet a páciens, hogy ha külföldi oldalakon igyekszik tájékozódni, elismert proktológusok/magánklinikák eljárásai között, akkor azok között NEM találja a lézeres megoldás.

A lézerhez hasonló hatékonysággal, jó vérzéscsillapítással és minimális környező szöveti  destrukcióval működik a radiófrekvenciás sebészeti vágó eszköz. A műtét utáni sebfájdalom elhanyagolható. A kozmetikai eredmény kitűnő.

Telefonos bejelentkezés        +36 20 944 9456