Az aranyeres problémákkal küzdők gyakran megkísérelnek meggyógyulni különféle házi módszerekkel – kenőcsökkel, ülőfürdőkkel. Hosszú távon a tünetek sajnos ezzel nem múlnak el, s ami ennél rosszabb, az állapot romlik.

Fontos megérteni, hogy minél hamarabb orvoshoz fordul, annál egyszerűbben megszabadul tőle.

LEGFŐBB CÉLUNK A BETEGSÉG VÉGLEGES GYÓGYÍTÁSA MŰTÉT NÉLKÜL FÁJDALOMMENTESEN

Ennek érdekében az első vizsgálat alkalmával beazonosítjuk, hogy az aranyérbetegség milyen stádiumban van.

Fontos kideríteni, hogy egyáltalán aranyérről van-e szó, hiszen legtöbben minden végbéllel összefüggő panaszt annak gondolnak. Minél korábban kerül diagnózisra a probléma, minél kisebb az elváltozás, annál gyorsabb, könnyebb és fájdalmatlanabb a gyógyítása.

Fontos kiemelni, hogy nem a stádiumokat, hanem a panaszokat gyógyítjuk! A kenőcsök, kúpok és az unalomig javasolt Detralex nem gyógyítják meg az aranyeret, pusztán a tüneteket mérséklik. Minél tovább halogatjuk a végleges, érdemi megoldást annál előrehaladottabb lesz a betegség.

Eltökéltek vagyunk, hogy a betegséget véglegesen gyógyítsuk, bármely stádiumban. Mindig fontos a rostdús diéta, a bő folyadék bevitel és a székelés utáni mosás, a papír használat mellőzése.

I. STÁDIUMBAN

A kezelés nem feltétlenül szükséges. A diéta, higéniás tanácsok sokszor megoldást jelentenek.

Ismétlődő vérzés esetén azonban javasolt a kezelés. Gumigyűrűs leszorítást, azaz Barron ligaturát alkalmazunk, melyet infravörös fotokoagulációval kombinálunk. A két megoldás együttes használata mellett az eredmény jobb, tartósabb. A kezelés nem fájdalmas.

II. STÁDIUMBAN

A fent leírt kombinált kezelést végezzük. A II. fokú aranyerek kezelését mindenképpen javasoljuk.

III. STÁDIUMBAN

A kezelés szinte minden esetben elvégezhető az ambulanciánkon. Általában Barron ligatúra és infravörös koaguláció a kezelés gerince, melyet, ha szükséges, kiegészítünk az ambulancián végzett “kis műtét”-tel. Ezek pár perc alatt elvégezhetők helyi érzéstelenítésben.

Nagyon ritkán van csak szükség kórházi műtétre. Különleges esetekben, ha a nyálkahártya nagy mértékben vagy körkörösen megsüllyedt, “prolabál” a Longo műtétet javasoljuk. Ebben a műtéti eljárásban hazánkban referenciának számítunk. Megfelelő indikáció esetén a műtét eredményei kitűnőek. Célunk a probléma gyors, végleges, biztonságos megoldása.

IV. STÁDIUMBAN

Ne ijedjünk meg a stádium nevétől! A megoldás általában egyszerű, ambuláns “kis műtéttel” megoldható.

FORDULJON HOZZÁNK BIZALOMMAL!