A K vitaminban gazdag káposztafélék fogyasztása a véralvadást segítik elő. Vérző aranyér esetén fogyasszunk K vitaminban gazdag ételeket!

A mandula és a mogyoró magas cink tartalma miatt elősegíti a sejt regenerálódást, így az aranyeres betegség javulását is

Melyek azok az élelmiszerek, amelyek segítenek az aranyér kezelésben? A megelőzésről már sokat írtunk, nem győzzük ismételni a rostos ételek és a folyadékbevitel fontosságát.

És mi az az élelmiszer, ami a betegség gyógyulásában segít?

Először is szögezzük le – gyógyítani táplálkozással a kialakult aranyeret nem lehet.

Olyankor egyet lehet – eljönni vizsgálatra és az orvos szakértelmére bízni gyógyulásunkat. A legfőbb segítség ez esetben egy telefonszám – 20 9449 456

Hát akkor mit lehet befolyásolni?

  • Vérző aranyér esetén a vér alvadását elősegíti a K vitamin tartalmú élelmiszerek fogyasztása. A K vitamin olyan folyamatokat indít be a szervezetben, amelyek a vérzés enyhülését okozzák, így csökkentik a tüneteket.

K vitamin tartalmú étel a máj, tejtermékek, káposztafélék, kínai kel, brokkoli, méz, tojás.

A táplálék során bevitt vitamin az ún. K1 vitamin, az egyik fajtája a K vitaminoknak. Szervezetünk ebből állítja elő a másikat, a K2-t, amely szintén létfontosságú vitamin.

A K vitamin túlzott fogyasztásának nincs mellékhatása.

Egyedül a véralvadásgátló készítményt szedők figyeljenek jobban K vitamin fogyasztásukra. Ők is ehetnek ilyen élelmiszereket, csak kiegyenlítettebb mennyiségben és időpontokban, hogy a szervezet önszabályozó rendszere képes legyen beállítani az optimumot.

  • Az aranyérbetegség másik jó barátja a cink, amely olyan enzimeket támogat, amelyek a sejtek regenerálódásához szükségesek. A sebek begyógyulását, új sejtek kialakulását segíti. Pozitív hatással van még az immunrendszerre és az idegrendszerre.

Szervezetünkben 1-3 g található, ami folyamatos utánpótlásra szorul. Napi 15 g cink bevitel az optimális, terhesség, szoptatás esetén még több.

És akkor nézzük, hogy melyek ezek a nagyon hasznos cinket tartalmazó élelmiszerek. Nos, ezek az alábbiak – tojás, máj, húsok, zabpehely, tökmag, Edami sajt, lencse, napraforgómag, dió, mandula, mogyoró, kagyló.

  • Nos, végül hogy néz ki egy jóféle „cinkes Kás” napi menü?

Reggeli – zabpehely tejben áztatva mézzel ízesítve

Tízórai – joghurt

Ebéd – kelkáposzta főzelék resztelt májjal

diós süti

Uzsonna – diákcsemege nasi

Vacsora – brokkoli saláta főtt tojással, magvakkal megszórva

Telefonos bejelentkezés        +36 20 944 9456