Fontos tudni, hogy a kismedence egy zárt rendszer. Erőlködés hatására a hasüregben keletkező nyomás a gyengébb pontok felé irányul. A body builderek, a súlyemelők tudják ezt. A károsodások kiküszöbölésére például sérvkötőt használnak, hogy védjék a hasfalat. 

Arra viszont nem mindig gondolnak, hogy a végbélnyílás is egy “gyenge pont” a rendszerben, amit szintén védeni kell!

Gondoljunk arra, hogy az erőlködésnél miért dagadnak ki az erek? Mert a vénákban, amelyek a vér visszafelé áramlását szolgálják, az erőfeszítéstől lelassul az áramlás. Kitágul az érfal, gyengül a tartása. Ha ez gyakran történik, meg, öröklötten gyengébb kötőszöveti állományban, az vénatágulathoz (visszértágulat), gyulladáshoz vezethet.

Az aranyér nem más, mint a végbél vénatágulata (visszértágulat), így a kevésbé védett végbélnyílás környékén a vénatágulat kockázata az átlagosnál jóval magasabb

Hogyan kell védeni? Emelésnél, erőlködésnél történjen egy “szorítás” a záróizmok, farizmok tájékán, ami ellentart a belső nyomásnak, ezáltal megvédi a végbél viszonylag sérülékeny kötőszöveteit, vénáit. 

Ám ha a legkisebb panasz, probléma lép fel, azonnal orvoshoz kell fordulni!

Nem tette ezt másképp két vagány body builder, akik nem csak eljöttek, de a vizsgálatról még videofelvételt is készítettek.
A két “nehéz fiú” extrém kalandja a képre kattintva megtekinthető

Telefonos bejelentkezés        +36 20 944 9456