Bognár Laura Veszprémben született, ahol általános és középiskolai tanulmányait is végezte. Idegen nyelvek szerelmeseként középiskolai tanulmányait francia-magyar két tannyelvű tagozaton folytatta, a gimnáziumi évek során angol és francia nyelvből felsőfokú nyelvvizsgát tett.
Az orvosi pályát belülről jövő természetességgel választotta, a biológia, a valóság megismerése vonzotta, amely emberközpontú, elhivatott személyiségével társulva egyértelművé tette a pályaválasztást. A gyógyításnak hagyománya van a családjában, Édesapja kiváló sebész, aki kiskora óta jelent számára példát.
2006-ban felvételt nyert a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának általános orvos szakára. Egyetemi évei alatt egy tanévet külföldön töltött, hallgatói ösztöndíjjal az Egyesült Államokban és Franciaországban járt egyetemre.
Az egyetem elvégzése után felvételt nyert a Pécsi Tudományegyetem Sebészeti Oktató és Kutató Intézetébe, ahol a mai napig részt vesz az orvostanhallgatók magyar és angol nyelvű oktatásában. Ezzel párhuzamosan a Pécsi Tudományegyetem Sebészeti Klinikáján megkezdte a sebész szakképzését, majd 2019-ben kiváló eredménnyel sikeres szakvizsgát tett. 2015-ben egyéni felkészülőként felvételt nyert a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Orvostudományok Doktori iskolájába. A „Nyelőcső betegségek etiológiájának és kezelésének néhány új és kísérletes aspektusa” témakörben végzett kutatásokat. Számos nemzetközi folyóiratban jelent meg szakmai publikációja. Hazai és külföldi kongresszusokon rendszeresen számol be az eredményeiről. 2020-ban sikeresen megvédte doktori disszertációját és Ph.D. fokozatot szerzett.
Szakképzése alatt egy hónapos szakmai továbbképzésen vett részt Genfben a világhírű proktológus, Dr. Bruno Roche Professzor klinikáján. Ez a tanulmányút sorsfordító volt számára. Betekintést nyert a végbél- és medencefenék sebészetének magasiskolájába, a legkülönbözőbb végbéltáji betegségek egyénre szabott, kifinomult, hatékony kezelésébe. Sokkal szerteágazóbbnak, izgalmasabbnak bizonyult számára ez a terület, mint azt korábban gondolta volna. Ekkor döntött úgy, hogy a sebészeten belül a proktológiára specializálódik. Tudását számos elismert hazai proktológus szakrendelésén mélyítette tovább, amit aztán a pécsi Sebészeti Klinika proktológiai ambulanciáján kamatoztatott.
Az általános proktológiai problémák megoldása mellett jártas a végbél nemi úton terjedő betegségeinek és a perianalis régió bőrgyógyászati elváltozásainak a kezelésében. Csapatunkhoz 2020. szeptemberében csatlakozott.